Wij zijn hier thuis gek op ijs. Waterijs, schepijs van de Italiaan, softijs: het gaat er allemaal wel in!
Het is ook zo leuk om zelf ijs te maken. We hebben een prachtige zelfvriezende ijsmachine – een erfstuk van mijn vader – waarmee we het allerbeste roomijs een aardbeienijs draaien.
Zelf ijsjes maken, dat vinden mijn kinderen misschien nog wel leuker dan cakejes bakken. Ik heb niet altijd tijd of zin om de ijsmachine tevoorschijn te toveren, maar we hebben een superleuk alternatief.
Zelf ijsjes maken
Vrieslolly’s maken: wie heeft het niet ooit gedaan? Je giet een vormpje vol met sap en zet het rechtop in je vriezer. Vormpjes kan je tegenwoordig op heel veel plaatjes kopen, van HEMA tot Action en van Ikea tot Blokker. Allemaal hebben ze leuke ijsvormpjes, om ijslolly’s te maken of van die push-up ijsjes.
Het werkt ook supergoed! Maar er zijn een paar nadelen:
• Als je zelfgemaakte ijsjes wil eten moet je dat plannen: het bevriezen ervan duurt nu eenmaal even. Dus als je ’s middags ijsjes maakt kan je ze pas de volgende dag eten.
• De vormpjes moeten rechtop blijven staan en daar moet je maar net plek voor hebben in je vriezer of vrieslade. In de mijne is het altijd proppen met achtentwintig broden en spinazie en vissticks.
Maar ik vond een paar jaar geleden een hele toffe oplossing!
De Zoku Quick Pop Maker IJsjesmaker
De Zoku is een bevroren mal voor twee ijsjes of voor drie ijsjes. Je vriest de mal in zijn geheel in. Als hij na 24 uur bevroren is kan je er binnen een minuut of 6 ijsjes uittoveren. En daarna kan je hem nog eens gebruiken.
7nbsp;
In dit videootje van de Consumentenbond kan je zien hoe het werkt:
Heel simpel dus: je pakt de bevroren mal uit de vriezer. Je giet hem vol sap of fruitpulp. Steek de stokjes erin en wacht een paar minuutjes. Je ijsje bevriest terwijl je wacht!
De Zoku is een hit bij ons thuis!
Hier is de Zoku een hit sinds we hem hebben. Hij ligt elke zomer ergens in een hoekje van een vriezerla gepropt. Hij hoeft niet rechtop te blijven en als we zin in ijsjes hebben maak ik die binnen een paar minuten.
Je kan er van alles mee doen. Je kan er gewoon sap in gieten, maar je kan ook Zoku ijsjes maken van vers fruit, van vla (de Campina vlaflip ijsjes zijn hier de absulute hit) en ook ijsjes met een alcoholische twist zijn een mogelijkheid. Met speciale accessoires kan je er figuurtjes inmaken van fruit, of gezichtjes! En zelf snack ik graag groene smoothie ijsjes.
Als je het aan mijn jongens vraagt is de Zoku een ideale zomervakantie accessoire! Want op hun “Mama, kunnen we een ijsje maken?” zeg ik namelijk meestal ja. Het is zo gepiept om drie ijsjes tevoorschijn te toveren en ik kan ze heel gezond maken. Met suikervrij sap of met fruit kan ik m’n kereltjes zonder bezwaren elke dag – of twee, drie keer op een dag als het aan hen ligt – een ijsje geven.
Maken jullie wel eens zelf ijs? Waarmee? En wat zijn jullie favorieten?
De links in dit artikel zijn affiliate links. Dat betekent dat ik een kleine commissie krijg als jij een aanschaf doet via de link. Het kost jouw niets extra.
N.a.v. deze blog hebben wij hem ook aangeschaft (ook via je link besteld). Vandaag voor het eerst geprobeerd en het beviel prima! Nu nog op zoek naar wat recepten. Vandaag redelijk gezond gehouden met een mango-yoghurt ijsje 🙂
Oh, dit wil ik hebben!
Zou het ook goed werken met gepureerd fruit?
En hebben jullie ook allerlei accessoires zoals extra stokjes, versiersets en een bewaardoos?
Ja, dat kan ook. En ik vrees dat ik me altijd nogal laat gaan, dus ja, wij hebben hier de accessoires ook.
En de bestelling is geplaatst!
Nu maar hopen dat de zomer nog even aanhoudt 🙂
geertruurzaam onlangs geplaatst…Bekijk het eens door een zonnebril
Vorig jaar zag ik die zoku ijsjes ook al steeds bij je voorbij komen en heb ik heel lang getwijfeld, te lang want toen was het ineens winter. Nu heb ik hem maar meteen besteld. Morgen krijg ik hem binnen en dan moet ie nog even bevriezen en dan kan ik ook eindelijk mijn eigen ijsjes maken!
Veronica onlangs geplaatst…Fotoboek Amerika
Leuk! Heb je hem al geprobeerd inmiddels? 🙂
Hmm ja, misschien moeten wij dan ook maar een keer een Zoku aanschaffen. Ik ben het helemaal met je eens dat ijsjes maken met van die standaard vormpjes best een gedoe is. Ik krijg ze er ook nooit uit, maar dat ligt misschien meer aan mij. 🙂 De Zoku is wel duur vind ik. Maar ook mijn meiden zijn gek op ijsjes maken dus wie weet komt er hier ook nog wel een in huis.
Corine onlangs geplaatst…Offline op vakantie
Hé wat een handig ding!
Wij zitten inderdaad altijd te klungelen met die standaard ijs dingen, tegen de tijd dat je ze zonder knoeien in de vriezer hebt staan vragen de kids al of ze zo’n ijsje mogen…
Nathalie onlangs geplaatst…Eerste dagje dierentuin deze zomervakantie!
Ik vind het een leuk ding, die zoku. Iedere keer weer sta ik ermee in een winkel in m’n hand. Telkens denk ik: zo’n l
Nederbuur onlangs geplaatst…Koken met een Nederlander
Hola. Deze reactie ging te snel weg.
Telkens denk ik: zo’n log ding in m’n vriezer. Is het niet eenvoudiger water-fruit-groente-ijsjes te maken en die standaard per zes of zo in je vriezer hebben liggen? Telkens er geconsumeerd is, maak je nieuwe. En zo heb je altijd per direct ijsjes. Hoef je er niet nog te maken (m’n kids kunnen niet echt geduldig wachten). Ik snap het nadeel van die oude dingen niet? (En het voordeel van zoku, I guess)
Hoe leuk! Dat ga ik misschien ook wel aanschaffen 🙂
Lotte onlangs geplaatst…‘Trek het u niet aan’