Webkim.nl

het zoveelste hardloopblog

  • Over Kim
  • Archief
  • Contact

Joepiedesoepie #2: tomaat / spinazie / knoflook / tortellini soep

21 september 2014 Door: Webkim

Dat we zoetjesaan weer de herfst in glijden heeft een boel nadelen, maar ook grote voordelen zoals mandarijntjes en… soep!

Ik ben dol op soep. En weet je waarom?

  • Je kan eigenlijk niets fout doen; soep kán bijna niet mislukken.
  • Soep ruimt zo lekker op: alle restjes groente kunnen erin.
  • Soep verwarmt me als ik op natte en/of koude dagen thuis kom.
  • Soep vult en is meestal nog gezond ook.
  • Soep is heel betaalbaar.
  • Soep maak je net zo gemakkelijk voor twee als voor twintig mensen.
  • Vanmorgen maakte ik de spinazie / tomaten / knoflook / tortellinisoep van Cooking Classy. Die vond ik er op hun foto’s zo heerlijk uitzien dat het water me in de mond liep, dus die soep wilde ik proeven!

    Ik heb het recept even voor jullie vernederlandst – niet vertaald; ik schreef gewoon even op wat ik deed, met de door mij wat aangepaste hoeveelheden. Nu kunnen jullie het ook maken, want het blijkt een heerlijk soepie: net zo lekker als het eruit ziet.

    tomaten spinazie knoflook tortellini soep

    Ingrediënten

  • 1,5 kg. Roma tomaten (als die er over een paar weken niet meer zijn kan je andere tomaten gebruiken, vers of uit blik)
  • 300 gram verse spinazie
  • 6 tenen knoflook, gehakt
  • een bosje verse basilicum, gehakt, maar niet te fijn
  • 2 gele uien, gesnipperd
  • een pakje koelverse tortellini met kaas
  • 2 l. kippenbouilon
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 1 tl. kristalsuiker
  • Aan de kook!

  • Ontvel en ontpit de tomaten. Dat gaat het makkelijkst door ze aan de bovenkant in de kruisen, ze een paar minuutjes in een pan kokend water te laten dobberen en ze daarna in een pan met ijs(koud)water de dompelen. Je trekt de velletjes er dan zo vanaf. Haal de pitjes eruit en snijd de tomaten daarna in hapklare stukjes.
  • Snipper de uien en hak de knoflook en de basilicum. Hak die laatste vooral niet te fijn; scheuren kan ook.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan en fruit de uien een paar minuutjes op matig vuur. Voeg daarna de knoflook toe, bak die een half minuutje mee en schenk de bouillon erop (zelf getrokken, van blokjes, of – zoals ik deze keer deed – uit een pot geconcentreerde bouillon waar je ook nog water aan toevoegt.
  • Breng je bouillon aan de kook en voeg de tortellini toe. Laat ze de aangegeven tijd meekoken. Proef even of je bouillon nog peper en/of zout nodig heeft. Ik deed er ook nog een gedroogd pepertje in. Stond niet in het recept, maar ik houd van een beetje extra pit.
  • Als de kooktijd van je tortellini bijna om is voeg je de tomaten, spinazie, basilicum en suiker toe. Laat zachtjes doorkoken tot de spinazie is geslonken.
  • Rasp of strooi aan tafel nog wat parmezaan over je kom hete soep. En zorg dat je huisgenoten het ook eten, want je krijgt er wel een nogal aanwézige aaaaahhh-dem van.
  • IMG_8862

    Dit is geen bewaar- / of diepvriessoepie, maar geloof me als ik zeg dat dat helemaal niet erg is. Wedden dat -ie gewoon op gaat? Ik ga ondertussen even verder neuzen wat Jaclyn van Cooking Classy nog meer voor zaligs op haar blog heeft staan.

    Eerdere Joepedesoepies

    Ben je ook zo’n soepliefhebber? Ga je deze ook proberen?

    Ook leuk om te lezen!

    • Joepiedesoepie #1: mijn moeders Pittige TomatensoepJoepiedesoepie #1: mijn moeders Pittige Tomatensoep
    • Joepiedesoepie #4: Webkims snerwtensoepJoepiedesoepie #4: Webkims snerwtensoep
    • Joepiedesoepie #3: een pittig currysoepje met garnalenJoepiedesoepie #3: een pittig currysoepje met garnalen
    • Wortelcakejes: goed voor je ogen (en superlekker)!Wortelcakejes: goed voor je ogen (en superlekker)!
    • Zoute caramel crackersZoute caramel crackers
    • De Kook5daagse: je gezinsavondspits verlichten?De Kook5daagse: je gezinsavondspits verlichten?
    0

    Reacties

    reacties

    Over Webkim

    Ik ben Kim, 43 en ik loop hard. Ik heb drie kinderen, alledrie jongens, dus je kan wel nagaan dat het HEERLIJK is om de rust op te zoeken op mijn hardloopschoenen. Intussen ben ik - sinds 2017 - zo verknocht geraakt aan hardlopen, dat ik zeven marathons liep. Wil je nog meer over me weten? Dat mag!

    Comments

    1. Esther says

      21 september 2014 at 21:15

      Yes! Klinkt makkelijk en lekker; ga ik ook eens proberen! Ben wel benieuwd: eten jouw kinderen dit ook? Bij mij zou dit er zeer moeilijk in gaan helaas, daarvoor moet het toch echt een gladde soep zijn…
      Ik maak eens per week een grote pan soep, die we dan deels die avond eten met brood en zelfgemaakte kaasstengels (bladerdeegreepjes met geraspte kaas) en ik deels invries.
      Handig, in eenpersoonsbakjes van de Action, en zo heb ik in mijn vriezer inmiddels een aardig soepwinkeltje. Tomaat/linzensoep, wortel/kokossoep, broccolisoep, etc
      Lunch ik zelf doordeweeks mee…even wat warms en gezonds en anders dan weer brood.

      • Webkim says

        23 september 2014 at 07:33

        Mijn tweejarige eet vooralsnog alles nog Esther. De andere twee, ehm. let’s not even go there. 🙁

    Volg Webkim hier voor meer!

    • 1,634 Fans
    • 1,765 Followers
    • 2,271 Followers
    • 829 Followers

    Hoi!

    Webkim

    Ik ben Kim, 43, happily married en moeder van 3 jongens (14, 12 en 10).

    Tussen het boterhammen aanslepen, me het leplazarus wassen , hardlopen en kilometers dwalen met de hond door blog ik hier ook weer soms. Over weer fit worden, over hardlopen, over moederschap, over mij en over Leuke Dingen.

    Leuk dat je komt lezen!


    Categorieën

    Zoek je iets?

    Categorieën

    Zoek je iets?

    Copyright © 2022 · Webkim.nl alle teksten en beelden op deze site zijn, tenzij anders aangegeven, eigendom van Kim Heerschop