In het hoekje van mijn keuken staat een combi-magnetron. De oven gebruik ik vaak. Daar tover ik regelmatig broodjes, baksels en overschotels uit. Maar de magnetron? Die maakt nu en dan ’s ochtends een kommetje Brinta voor me warm en verder verveelt hij zich stierlijk, dat moet wel.
Ik hoef hier nooit een prakje voor iemand op te warmen. We zitten mét of zonder Frank aan tafel. Op zijn werkdagen is hij de hele avond van huis en eet hij sowieso niet hier, ook niet later.
Ik probeer elke dag een gezonde en gevarieerde maaltijd voor de kinderen op tafel te zetten, maar op sommige dagen is het tegenwoordig bijna niet meer te doen. En daarom ben ik nu tóch een magnetronmoeder.
Het is allemaal de schuld van de Buitenschoolse Activiteiten!
Heel goed hoor, dat mijn kinderen sporten, maar die naschoolse dingen zijn vaak op de meest onhandige tijdstippen.
Neem nu de judolessen van mijn oudsten. Van vier tot vijf en van vijf tot zes uur ’s middags. Als allebei de jongens uitgeduwd en getrokken en gehoudgreept zijn laad ik ze in de auto en halen we Dex op bij oma. We fietsen naar huis. En daar stap ik om half zeven door de voordeur met een stel moeie uitgehongerde wolven.
En zo deed het magnetronpoffertje hier zijn intrede, voor zij die geen diepvriespizza blieven.
Beeld: Flickr – Dennis Burger
Jasjes uit, schoenen uit, handen wassen, aan tafel en mama nuket in 60 seconden een stel slappe poffers op tafel, die we kwistig camoufleren met poedersuiker. Kindjes blij, ik blij, iedereen blij. Met dank aan de magnetron.
Doe de diepvries!
Het wordt hoog tijd dat ik ook eens – zoals die afschuwelijk georganiseerde Amerikaanse moeders én Kelly – ga vriezerkoken. Vooruit koken om mijn drie armzalige vriezerlades vol te stouwen met maaltijden. Die ik dan op donderdagavonden warm kan bliepen. Waar we dan in hemelsnaam die zes broden laten zien we dan wel weer.
En de spinazie met spekjes pasta waar Diana vandaag over blogde is ook een supersnel maaltje voor een meer dan chaotische dag! Als middelste over zijn proefangst heen raakt zetten we die ook op de lijst. Voorlopig nog even niet, want na een uur zo intensief bewegen heb ik wel graag dat ook mijn schrieltje wat binnen krijgt. En dat is altijd nog een hele toer.
Voor nu ben ik dus enorm blij met de ontdekking van de Jan poffertjes.
Wat schotel jij je kind(eren) voor op chaotische laat-thuis dagen? En hoe vaak wordt jouw magnetron gebruikt en waarvoor?
hooi!
Ik was al magnetronmoeder nog voor ik een kind had 😛 Mijn man werkt onregelmatig dus s’avonds at ik regelmatig alleen en hij moest maaltijden meenemen. Ons plan: regelmatig dubbele hoeveelheid koken en de tweede helft in de vriezer. Super handig want zo hoef je nooit speciaal voor de vriezer te gaan staan koken en heb je wel verschillende maaltijden klaar staan. Ook voor de kleine (doe steeds meer met de pot mee-eet) kook ik op deze manier voor de vriezer. Dan vaak vier porties tegelijk. Wel zo handig als ik hem uit kdv heb gehaald, papa avonddienst heeft en we beide hongerig zijn. Nu overigens ook steeds vaker maaltjes in de vriezer die we samen kunnen eten.
Dus magnetronmoeder ja, maar wel met eigen maaltijden.
Karin de Zwaan onlangs geplaatst…Kruippakje met tailleband
Ik vries inderdaad ook vaak bakken pastasaus of chili in. Wat pasta koken of wat tortilla’s opwarmen, komkommertje snijden…klaar!
Maar weet je: op die haastdagen is zelfs 10-15 minuten wachten te lang. Dus eigenlijk eten wij dan toch meestal brood, met een gekookt eitje (wat ik ’s ochtends al kook), bakje yoghurt na en klaar en voldaan. Die groenten komen wel weer de dag erna. Op drukke dagen is de rust rond/aan belangrijker voor mij. En dat ze met blije buikjes gaan slapen…
Soep natuurlijk! Met een broodje, een gekookt eitje of gewoon stengels 🙂
Al moet ik zeggen dat mijn kinderen pas echt in katzwijm vallen als ik de avondtafel dek met de spullen van de ontbijttafel. Boterhammen met hagelslag voor avondeten? Oh mama, je bent te beste mama van de hele wereld…
(en dank! voor het delen van deze DonderDagHap!)
Diana onlangs geplaatst…Soupe de la Semaine: Boerenkoolsoep (met saffraan en linzen)
Soep met brood werkt hier prima op zo’n dag.
Hebben ze dan later geen honger meer na alleen poffertjes?
Op een vliegdag…. probeer ik ‘gewoon’ te koken… al is het dan wel groenten uit de vriezer zodat ik het niet meer schoon hoef te maken en te snijden en zo. Op onze ‘ships hoe ga ik het doen dagen’ wijken we uit naar brood…
En de magnetron? Die wordt alleen gebruikt als de kinderen poffertjes van Jan eten of als we stoomgroenten eten (okay vooruit als ik stoomgroenten eet). Tot voorkort gebruikte we hem ook voor de warme melk in de koffie, maar daar hebben we tegenwoordig een ‘poepie deluxe’ (electrische) melk opschuimer voor.
Bij ons wordt hij gebruikt om maaltijden op te warmen. De kinderen komen op verschillende tijden thuis en dan is dat handig.
Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Warenhuizen onder vuur
Soep met brood. Of croque monsieur. Of omelet met spek. Allemaal snel en lekker.
Wij hebben geen magnetron, als wij een chaos dag hebben eten we een soepje met een broodje haha! Lekker makkelijk en snel 😀
Joyce onlangs geplaatst…Video: Aron does my make-up
Hihi, hier heb ik voor dat soort situaties vaak wat restjes in de koelkast voor de kinderen. Zelf eten we dan (turkse) pizza als ze op bed liggen. Gewoon brood vind ik voor een keer ook geen probleem.
Linda onlangs geplaatst…Bloggen als coping mechanisme
Sinds januari ben ik magmetronmoeder-af. We kochten een megagrote diepvries. Een joekel, waarin ik al mijn maaltijden kan stouwen. En guess what, het werkt!
In m’n vriezer zitten zelfbereide maaltijden zoals balletjes in zelfgemaakte tomatensaus, stoofpotjes, kip kerrie, pastasauzen met veel groentjes, spring rolls, spanakopita, soepen, lasagne, etc
En verder ook dingen om snel te kunnen koken: chilipepertjes, geschilde stukken gember, zakken dille/peterselie/etc uit de Makro.
Maar ook brood, een voorraad vissen en stukken vlees. En groente: geblancheerde bloemkool/boontjes/broccoli. Alsook bereide witte kool in saus.
En een wanhoopspizza. If all else fails.
Maar er is niks mis met es stevig magnetronnen. Al zweer ik bij het gemak van m’n vriezer. Wat een rust tijdens de week.
Nederbuur onlangs geplaatst…Koken met een Nederlander
Soep met broodjes 🙂
We hebben hier altijd wat bakken pastasaus in de vriezer voor nood (of geen zin/inspiratie).
Daarnaast heb ik een man die graag kookt en regelmatig de avond tevoren een maaltijd in elkaar draait waar ik alleen nog aardappels/rijst oid bij hoef te maken.
En als we echt een chaotische dag hebben warmen we een blik soep op en maak ik een ‘borrelhapjes’ bord met kaas/worst/augurk/paprika. Als toetjes een ‘fruitbord’ en dan lijkt het heel wat haha.
De magnetron gebruik ik alleen om chocola te smelten 🙂