Van de week kreeg ik een vegetariër te eten. Echt driewerf HELP, want ik ben geen keukenprinses en dan ook nog iets lekkers en simpels op tafel toveren zonder vlees? Hmmm…
Hier is wat ik deed:
Uit een pot Pataks Indiase Currypasta (Extra Hot, met komijn en tomaat in dit geval – toko’s hebben heel veel soorten) schepte ik twee of drie lepels in een hete braadpan. Ik liet dit een minuutje staan om de aroma’s vrij te laten komen en deed er toen 2 gehakte uien bij. Even doorroeren en meteen voegde ik er een blik tomatenblokjes aan toe en een scheut water, om te voorkomen dat de boel zou gaan aanhangen.
Vervolgens voegde ik toe:
sperzieboontjes, plakjes wortel en denkbeeldige bloemkoolroosjes (vergeten te kopen). Eigenlijk kan alles erin, als je met de kortkokende dingen maar wat langer wacht voor je ze erbij gooit. De diepvrieserwtjes die ik nog had en de aardappelblokjes (must! geeft je curry wat bite) deed ik er pas vlak voor het einde in.
Verder was het een kwestie van pruttelen, pruttelen, pruttelen. Af en toe voegde ik nog een scheutje water toe, zodat het zonder aan te koeken allemaal mooi zachtjes bleef koken. That’s all there’s to it.
Ik serveerde de groentencurry met basmatirijst en met iets waarvan ik geloof dat het raita heet:
geraspte en vervolgens uitgewrongen komkommer, door een paar scheppen dikke Griekse yoghurt, op smaak gebracht met wat peper, zout, kerriepoeder en evt. wat suiker. Een lekkere frisse blusser bij een heet gerecht. Naanbrood doet het ook altijd goed bij Indiaas eten. Gewoon als afbakbrood verkrijgbaar in de supermarkt.
Wat het mooiste van dit brouwsel is: als IK dit kan, kan jij het zeker!