Ik ben een zoetekauw in rehab. Eigenlijk kan ik chocola en koekjes maar moeilijk weerstaan, maar omdat ik bezig ben mijn lichaam weer in vorm te krijgen zoek ik naar verantwoorde alternatieven voor al die sweet-teeth aanvallen.
Met succes. En mijn topfavoriet van dit moment? Die ga ik jullie laten zien!
Het begint allemaal hiermee: een geheimzinnig diepvriesbakje. Kan je al zien wat erin zit?
Ja! Bananen. Twee stuks. Ik heb ze in plakjes gesneden en toen in de diepvries gestopt. Als ze bevroren zijn kan je er IJS mee maken. Echt waar. Banenenijs. Een verantwoorde variant. Zonder suiker. Zonder vet. Je kan er zonder gewetensbezwaren van snoepen.
“Ja maar Kim. Dit is toch geen bananenijs? Dit zijn keihard bevroren bananenblokjes. Daar breek ik mijn tanden op!” Ja, I know. We waren ook nog niet klaar.
De bananen gaan namelijk in de blender.
Er gaat een scheutje melk bij. Ik gebruikte melk van een koe. Maar als je liever melk van een amandel gebruikt of van een geit, een sojaboon of een kameel, dan kan dat natuurlijk ook.
Dan doet je blender de rest van de magic. Laat hem draaien en hij tovert bananenijs voor je. Het krijgt echt dezelfde romige structuur als schepijs. Ik ben altijd zo ongeduldig dat ik m’n hoofd wel in de blender zou willen steken om -em uit te likken, maar ik doe het ijs uit goed fatsoen toch maar in een bakje.
Cacaonibs erover. Een foto maken. Oh. M’n telefoon staat nog op filmen. En nu smelt het al een beetje. Aaaahhhh.
Nou ja, het is nog altijd een fantastisch lekkere avondhap. Voor die momenten dat ik anders gerust een hele BonBonBlock overdwars in m’n waffel zou schuiven.
Kijk, ik ben blij! Nu leeglepelen en niet vergeten om weer twee nieuwe bananen in te vriezen. Voor morgen!
LET OP: Check wel even of je blender raad weet met bevroren producten. Zoniet, laat dan de bananen een beetje zacht worden voor je ze erin gooit.
Geloof me, als je dit probeert ben je overtuigd. Je kan je eeuwige dankbaarheid in de comments kwijt. Of je mag me betalen in bananen.
Jaa dit is lekker hmm en met cacaonibs helemaal gezond!! Ben je ook bekend met de Yonanas machine? Als je hiervan smult zal je dat helemaal lekker vinden, daar stop je dus bevroren banaan in en alles wat je aan fruit nog meer lekker vindt, ook bevroren, en het komt er als ijs uit!
Suzanne onlangs geplaatst…Synchroonkijken 2014
Ik ga deze doen. Leuk om te zien dat je nog steeds blogt overigens… 😉
Suffie onlangs geplaatst…Uit Suffie’s platenkast (13)
Oke, ik probeer het!
De banaan ligt hier inmiddels diep te vriezen, klinkt goed! Ik maak al jaren iets vergelijkbaars met de diepvriesbessen of -frambozen van meneer Heijn met een scheutje magere yoghurt. Even blenderen en klaar!
Zag het op je Instagram voorbij komen. Morgenavond eet ik bananen ijs en misschien wel met die choco thingies.
ik ga het morgen gelijk proberen