Webkim.nl

het zoveelste hardloopblog

  • Over Kim
  • Archief
  • Contact

Kook5daagse: vond ik mealpreppen echt zo handig?

8 juni 2015 Door: Webkim

Vorige week deed ik mee aan de Kook5daagse. Van Lock & Lock kreeg ik een grote stapel bakjes toegestuurd, om van te voren maaltijden of ingrediënten voor een hele week klaar te maken en en bewaren. Dat zou wat extra werk zijn in het weekend, maar een enorme tijdswinst en stressbesparing doordeweeks.

Daar had ik, met mijn drie stuks grut, wel oren naar.

Stressbesparing, joh, daar zou ik een abonnement op nemen als dat kon. Tegen elke prijs!

Eerder schreef ik trouwens al hoe ik las over de Kook5daagse en waarom ik besloot mee te doen.
En ik schreef een blogpost over ons weekmenu en het voorbereiden ervan.

In deze post lees je mijn bevindingen.

Mijn kook5daagse conclusies

Kook5daagse

Ten eerste werd ik enorm blij van een koelkast voor dezelfde bakjes. Orde en netheid! Daar ben ik niet zo’n held in, dus dit zag er indrukwekkend georganiseerd uit. Heerlijk!

Maar daar ging het natuurlijk helemaal niet om. Het voornaamste was: is het handig? Blijft alles wel vers? Scheelt het echt tijd? En geld?

Na een week kan ik volmondig ja antwoorden, op alle vragen.

Tijdsbesparing

Ik heb de gerechten niet volledig voorbereid. Her en der zag ik bloggers die al volledige maaltijden en salades maakten en alles kant en klaar bewaarden in hun luchtdichte Lock & Lock bakjes.

Ik ging minder ver. Ik heb alleen een weekmenu gemaakt en alles voorgesneden. Het was een uurtje werk op zaterdagmiddag, maar het scheelde zeker een boel tijd op de weekavonden. Geen boontjes meer schoonmaken met een kind aan m’n been. Geen sla meer wassen en halverwege een kinderruzie hoeven sussen. Al die dingen had ik al efficiënt op zaterdag gedaan, toen Frank thuis was.

’s Avonds trok ik de bakken met gesneden ingrediënten uit de koelkast en kon ik met weinig moeite een maaltijd op tafel toveren.

Handig

Ik vond het enorm handig. Ik maakte altijd al weekmenu’s, maar het scheelde enorm veel tijd en energie dat ik de voorbereiding al gedaan had.

Zo werden de linkerbakjes in no-time een salade.

kook5daagse a kook5daagse b

En met deze bakjes maakte ik binnen een kwartiertje heerlijke wraps.

kook5daagse 1a kook5daagse 1b

We aten ovenrisotto. Ik kiepte de bakjes leeg in een pan die  40 minuten in de oven ging. En klaar!

kook5daagse 2a kook5daagse 2b

Maar het ging ook een keer mis. Ondanks mijn gezellige bakje met boontjes zwichtte ik na de judo om half zeven met een bakfiets met mopperende hongerige kinderen toch voor friet.

k5d4

Voordelig

Bespaarde ik geld? Jazeker, want ik gooide niets weg, omdat alles goed gepland was. Maar die winst gaf ik dan wel weer op donderdag uit in de friettent. Oeps.

Voor herhaling vatbaar?

Ja! Absoluut. Vanmorgen keek ik een beetje glazig in mijn koelkast. Wat moeten we vanavond éten? Ik bofte dat maandag altijd spinazie met gehaktdag is, dat is heilig na de zwemles, maar voor de rest van de week had ik nog geen plan.

Ik maak morgenochtend weer een weekmenu, ik doe boodschappen en ik denk dat ik dan weer vast m’n maaltjes tot en met zondag zo veel mogelijk voorbereid.

Want nondeju, wat scheelt het een boel gesodemieter om zes uur ’s avonds met drie hongerwolfjes om me heen en een man die op zijn werk is!

Ben jij al overtuigd? Of besluit jij altijd dezelfde dag pas wat je eet?

Ook leuk om te lezen!

  • De Kook5daagse: je gezinsavondspits verlichten?De Kook5daagse: je gezinsavondspits verlichten?
  • Kook5daagse: klaar voor de start!Kook5daagse: klaar voor de start!
  • Eropuit: Peter en de WolfEropuit: Peter en de Wolf
  • Race recap: Vestingloop 10 kmRace recap: Vestingloop 10 km
  • Boekentips: dit las ik in januariBoekentips: dit las ik in januari
  • Race recap: Engelermeercross 2018Race recap: Engelermeercross 2018
0

Reacties

reacties

Over Webkim

Ik ben Kim, 43 en ik loop hard. Ik heb drie kinderen, alledrie jongens, dus je kan wel nagaan dat het HEERLIJK is om de rust op te zoeken op mijn hardloopschoenen. Intussen ben ik - sinds 2017 - zo verknocht geraakt aan hardlopen, dat ik zeven marathons liep. Wil je nog meer over me weten? Dat mag!

Comments

  1. Bianca says

    27 juni 2015 at 18:11

    Wat schrijf je toch ontzettend leuk!
    Het mealpreppen heb ik ook al zo vaak overwogen en toch nooit gedaan. Wij zijn niet zo goed in verplicht eten wat al klaargezet is… En dan gooi ik uiteindelijk toch weer veel weg. Maar misschien moet je jezelf ook een dag in de week gunnen die niet gepland is. En welke dag dat dan wordt bepaal je ter plekke. Weet je, idee geboren. Dat ga ik maar eens uitproberen! Tnx for inspiration 🙂
    Bianca onlangs geplaatst…Slaap, waar ben je nou? #nachtoudersMy Profile

  2. Marlies says

    9 juni 2015 at 22:42

    Ik verkies toch jengelende kinderen tijdens de avondspits thuis in de week, en meer vrije tijd in het weekend. Het mag dan erg handig zijn voor tijdens de week, het neemt veel meer weekendtijd in beslag. En ik hou er precies van om in het weekend te onthaasten, en tot minder verplicht te zijn. Dus aan mij is het niet besteed (al lijkt het wel handig!)

  3. Mari Durieux says

    9 juni 2015 at 12:25

    Ik had boontjes geblancheerd en die zaten een week in de bakjes, ik durfde het niet echt maar ze roken nog goed en zagen er meer dan prima uit. De paprika een hele week lang gesneden was nog helemaal knapperig zelfs. Ik was er verbaasd over

  4. Vlijtig Liesje says

    9 juni 2015 at 11:44

    Ik gebruik wel een weekmenu, en dit klinkt heel goed, maar vind ik teveel werk.
    Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Een kort geding tegen de basisschoolMy Profile

  5. Daantje says

    9 juni 2015 at 10:02

    Wij maken altijd een weekmenu, maar ik haal de boodschappen dan wel op de dag zelf 🙂 Heb ik ook gelijk even een wandelingetje met ons zoontje 😀
    Daantje onlangs geplaatst…“Ach, laat hem toch…..”My Profile

  6. Maai says

    9 juni 2015 at 08:35

    Hmm klinkt goed, voor mij zou het schelen dat we minder vaak naar makkelijk zouden grijpen als iedereen moe is…. Ga eens kijken welke bakjes jij gebruikte. Liefs
    Maai onlangs geplaatst…JongensmoederMy Profile

  7. Puck says

    9 juni 2015 at 02:15

    Maar.. maar.. hoe kan dat dan?? Hoe blijft iets als sla of vers fruit ettelijke dagen goed?? Om nog maar te zwijgen over ui.. brrr… zo’n bakje gesneden ui van de super stinkt een dag na openen al de koelkast uit…

    • Webkim says

      9 juni 2015 at 07:59

      Nou, ik had van tevoren ook mijn reserves, maar de bakjes die ik kreeg zijn écht volledig luchtdicht.

  8. Marije says

    9 juni 2015 at 00:30

    En bleef het ook vers?

    • Webkim says

      9 juni 2015 at 08:00

      Ja!

  9. Barbara says

    8 juni 2015 at 23:18

    Ik ga het ook eens proberen, kan ik meteen de bakken van j-j allemaal tegelijk gebruiken . Ik doe meestal wel boodschappen voor een dag of vijf maar voorbereiden doe ik nog niet.

    • Webkim says

      9 juni 2015 at 08:01

      Wat voor bakken heb je Barbara?

  10. Joyce says

    8 juni 2015 at 22:21

    Je hebt mij overtuigd. Hoeveel bakjes had je gebruikt?
    Joyce onlangs geplaatst…Sofie 2 maandenMy Profile

    • Webkim says

      8 juni 2015 at 22:24

      Ik had er 3 of 4 per dag.

Volg Webkim hier voor meer!

  • 1,634 Fans
  • 1,759 Followers
  • 2,271 Followers
  • 829 Followers

Hoi!

Webkim

Ik ben Kim, 43, happily married en moeder van 3 jongens (14, 12 en 10).

Tussen het boterhammen aanslepen, me het leplazarus wassen , hardlopen en kilometers dwalen met de hond door blog ik hier ook weer soms. Over weer fit worden, over hardlopen, over moederschap, over mij en over Leuke Dingen.

Leuk dat je komt lezen!


Categorieën

Zoek je iets?

Categorieën

Zoek je iets?

Copyright © 2022 · Webkim.nl alle teksten en beelden op deze site zijn, tenzij anders aangegeven, eigendom van Kim Heerschop