Dat we zoetjesaan weer de herfst in glijden heeft een boel nadelen, maar ook grote voordelen zoals mandarijntjes en… soep!
Ik ben dol op soep. En weet je waarom?
Vanmorgen maakte ik de spinazie / tomaten / knoflook / tortellinisoep van Cooking Classy. Die vond ik er op hun foto’s zo heerlijk uitzien dat het water me in de mond liep, dus die soep wilde ik proeven!
Ik heb het recept even voor jullie vernederlandst – niet vertaald; ik schreef gewoon even op wat ik deed, met de door mij wat aangepaste hoeveelheden. Nu kunnen jullie het ook maken, want het blijkt een heerlijk soepie: net zo lekker als het eruit ziet.
Ingrediënten
Aan de kook!
Dit is geen bewaar- / of diepvriessoepie, maar geloof me als ik zeg dat dat helemaal niet erg is. Wedden dat -ie gewoon op gaat? Ik ga ondertussen even verder neuzen wat Jaclyn van Cooking Classy nog meer voor zaligs op haar blog heeft staan.
Ben je ook zo’n soepliefhebber? Ga je deze ook proberen?
Yes! Klinkt makkelijk en lekker; ga ik ook eens proberen! Ben wel benieuwd: eten jouw kinderen dit ook? Bij mij zou dit er zeer moeilijk in gaan helaas, daarvoor moet het toch echt een gladde soep zijn…
Ik maak eens per week een grote pan soep, die we dan deels die avond eten met brood en zelfgemaakte kaasstengels (bladerdeegreepjes met geraspte kaas) en ik deels invries.
Handig, in eenpersoonsbakjes van de Action, en zo heb ik in mijn vriezer inmiddels een aardig soepwinkeltje. Tomaat/linzensoep, wortel/kokossoep, broccolisoep, etc
Lunch ik zelf doordeweeks mee…even wat warms en gezonds en anders dan weer brood.
Mijn tweejarige eet vooralsnog alles nog Esther. De andere twee, ehm. let’s not even go there. 🙁